Voedingsmiddelen die je helpen gewicht te verliezen

Natuurlijk bestaat er geen voedsel dat vet verbrandt, maar er zijn wel een aantal voedingsproducten die door hun bepaalde werking je sneller gewicht doen verliezen.  

Water

Misschien wel het bekendste drankje tijdens een dieet: water. Vervang koolzuurhoudende dranken door water en je zult je meteen een ander mens voelen. Het is trouwens bewezen dat iemand die frisdrank drinkt, en dus meer calorieën opneemt, dat niet compenseert door minder te eten. Integendeel. Door frisdrank te drinken heeft je lichaam het gevoel meer calorieën nodig te hebben. Gevolg: je eet méér. Schakel daarom over naar water. Het reinigt je vanbinnen en drijft afvalstoffen af zonder dat je er eigenlijk iets voor moet doen. 

Groene thee

Wist je dat bepaalde theesoorten afslankende effecten teweegbrengen? Recente studies hebben uitgewezen dat de catechines die je alleen in groene thee vindt, ervoor zouden zorgen dat je lichaam meer calorieën verbrandt. 

Soep en salade

Als je soep als voorgerecht aangeboden wordt, sla je dat liever niet af. Want als je een kom soep eet vóór je aan je lunch begint, is je honger al een beetje gestild. Tomaten- en bouillonsoep geven je vlugger een voldaan gevoel waardoor je minder calorieën tijdens de lunch opneemt. Ook caloriearme salades hebben min of meer hetzelfde voordeel. Natuurlijk moet je er wel op letten dat het een eenvoudige salade zonder vette dressings, kaas of hamblokjes is. Een caloriearme salade die slechts 67 calorieën telt bevat bijvoorbeeld twee kopjes verse spinaziebladeren, kropsla of een andere slasoort, een normale tomaat, tien komkommerschijfje en een kop geraspte wortelen.

Yoghurt

Yoghurt is een melkproduct. Daarom is het goed hier iedere dag van te eten. Wetenschappers zijn het nog niet helemaal eens over de exacte uitwerking van yoghurt op lichaamsvet. Sommige beweren dat het extra voordelen oplevert als je dieet, anderen beweren weer van niet. Wat wel vaststaat is dat yoghurt hongerstillend werkt door de vele proteïnen. Uiteraard valt je keuze op vetarme yoghurt. 

Volle granen

Net zoals vele andere producten, geven ook volle granen je lichaam een boost. De eenvoudigste manier om voldoende volle granen op te nemen, is iedere morgen een kom ontbijtgranen met volle granen te eten. Eet daar ook een stukje fruit bij en je dag is meteen goed begonnen.

Bonen

Waarschijnlijk had je het nooit gedacht, maar bonen kunnen je ook goed helpen als je wil afvallen. Zie ze als een caloriearme proteïneboost. Hierdoor krijg je sneller en voldaan gevoel en zul je minder snoepen. Schep dus een extra portie bonen op als je langer aan tafel blijft zitten en nog trek hebt.