Vermageren: kleine tips, grote resultaten

Een aantal kleine tips waarmee je tijdens je dieet echter grote resultaten kan behalen.

Vermager met kruiden

Maak je eten lekker pikant tijdens het diëten. Pikant eten zorgt er immers voor dat je minder gaat eten.

Een studie heeft aangetoond dat je veel minder vaste voeding eet als je je maaltijd begint met een pikant gerechtje. Een andere studie heeft zelfs aangetoond dat pikant eten een klein beetje het metabolisme van je lichaam verhoogt. Pikant is dus de boodschap!

Een snel-ontbijt

Niet iedere morgen is het gemakkelijk om evenwichtig en gezond te eten. Maar neem zeker niet je toevlucht tot snelle (en meestal suikerrijke) alternatieven!

Zet een grote fruitmand in je keuken met appels, bananen, peren en nog meer fruit dat gemakkelijk te eten is. Voorzie wat doekjes voor in de auto en smullen maar… Zo krijg je genoeg vitamines en mineralen binnen om de ochtend sterk door te komen en word je weerhouden om snel nog langs de snoepautomaat te lopen.

Vergeet ’s avonds niet te sporten

Sommige mensen vrezen voor hun nachtrust wanneer ze ’s avond willen sporten. Dat is echter niet nodig. Zolang er enkele uurtjes tussen de sport en je nachtrust zijn, zal je slaap zeker niet verstoord worden.

Misschien een goede tip: Neem je favoriete tv-programma op en verplicht jezelf het pas te bekijken nadat je een uurtje gefietst hebt. Zo heb je meteen een motivatie meer om te sporten.

Diëten = geld besparen

Een onderzoek heeft aangetoond dat mensen met overgewicht al snel tientallen euro’s per jaar besparen aan medische kosten eens ze wat vermagerd zijn!

Fastfood in je dieet

Enkele kleine tips om te onthouden wanneer je bestelt bij een fastfoodrestaurant:

  • Bestel een kinderhamburger in plaats van een grote hamburger. Je kan genieten van dezelfde smaak en voldoening, maar het bespaart je honderden calorieën.
  • Kies voor slaatjes of groenten bij menu. Dat stilt het honger gevoel en zal je weerhouden om veel zoetigheden te kopen. Maak wel niet de fout om veel mayonaise onder je slaatje te mengen. Dat doet alle gezonde eigenschappen teniet.
  • Mayonaise, ketchup en andere extra’s maken je eten alleen maar zwaarder en calorierijker. Probeer zoveel mogelijk natuur te eten, zonder al deze extra’s.

Probeer zoveel mogelijk natuur te eten, zonder al deze extra’s.-->

Lees meer over: afslanken , afvallen , dieet , diëten , vermageren