Shoppen/winkelen Athene

Doordat iedere wijk in Athene zo zijn eigen stijl heeft, is het voor shoppers een erg aangename en avontuurlijke stad.

Ermoú

Ermoú is de drukste winkelstraat van Athene. Op deze straat liggen de filialen van de bekende kledingwinkels, net als schoenen-, juwelen-, cosmetica- en cadeauwinkels. De straat is volledig autovrij. Aan het ene uiteinde van de straat in Monastiráki vind je kledingwinkels die zich meer op het jonge volkje richten, met streetwear en trendy accessoires.

Kolonáki

Kolonáki is de duurdere winkelbuurt. Hier hebben bekende internationale en Griekse ontwerpers hun filiaal. Er liggen ook erg veel dure juwelierszaken. Tsakalof in Kolonáki is een peperdure winkelstraat, een van de duurste ter wereld.

Pláka en Monastiraki

Pláka, gelegen aan de noordelijke zijde van de Akropolis, is de duurste wijk van de Griekse hoofdstad. De smalle steegjes verbergen honderden souvenir-, kunst- en handwerkwinkeltjes. Monastiraki, de wijk die hieraan grenst, heeft wel iets weg van een bazaar, met zijn vele open winkeltjes en kraampjes aan de straatkant. Souvenirs die je in deze stadsdelen zeker zult vinden, zijn kofiepotten, handgeweven tapijten, honing en olijfolie. Op zondag vindt er in Monastiraki een vlooienmarkt plaats.

Kentrikí Agorá

Kentrikí Agorá oftewel de Centrale Markt is ondergebracht in een groot  gebouw aan het Omonia-plein. Hier vind je alle verse ingrediënten voor een lekker maaltijd of picknick. Groenten, fruit, kruiden, vlees, vis, noem maar op!