Cultuur in Athene

Athene kan bogen op een lange geschiedenis van cultureel erfgoed, langer dan eender welke andere stad in Europa. Na al die eeuwen wordt cultuur er trouwens nog altijd hoog in het vaandel gedragen.

Cultureel erfgoed

Athene is natuurlijk wereldberoemd om haar cultureel erfgoed. Van de Akropolis met zijn bouwwerken uit het oude Griekenland heeft iedereen wel gehoord. De tempels op deze berg, inclusief het Poseidon, vormen voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Athene.

Musea

Athene telt daarnaast een hele hoop tempels die absoluut de moeite waard zijn. Zo is er bijvoorbeeld het Akropolis Museum met alle beelden en andere voorwerpen die op de Akropolis gevonden zijn. Andere musea die de moeite waard zijn, zijn onder andere het Nationaal Archeologisch Museum met meer dan 60 zalen vol archeologische vondsten en de Nationale Kunstgalerij, een van de belangrijkste kunstmusea van Griekenland.

Athene Festival

Het Athene Festival is een cultuurfestival met een aanbod van klassieke en moderne muziek, dans, zang, theater en andere podiumkunsten. Het is een van de meest beroemde festivals in Griekenland.

Nationale Opera

De Nationale Opera van Athene is het oudste operagebouw van Griekenland. In de twee auditoria vinden hoogstaande ballet- en operaopvoeringen plaats.

Openluchtbioscoop

Op mooie zomeravonden worden er in Athene heel wat filmvoorstellingen in openlucht georganiseerd, meestal in de parken. Films worden in Griekenland niet gedubd.

Lees meer over: akropolis , athene , cultuur , griekenland , musea , museum , opera