Hotels in Athene

Net als in alle grote steden, zijn de overnachtingsmogelijkheden in Athene uitgebreid. De Olympische Spelen van 2004 in Athene gaven ook de hotelindustrie een nieuwe impuls. Vele hotels ondergingen ene renovatie. Ook werden er veel nieuwe hotels gebouwd. Toch blijft Athene een van de goedkoopste Europese hoofdsteden op gebied van accommodatie. Het Hoogseizoen in Athene loopt traditioneel van Pasen tot oktober.

Buurten

Veel hotels, vooral de eenvoudige hotels, zijn gelegen in de historische buurt Pláka. De bezienswaardigheden liggen hier vlakbij. Er is een enorm aanbod aan cafés en restaurants. Centraal liggen ook de wijken Thisío en Kolonaki.  Aan het Sýntagmaplein en in Kolonáki liggen een aantal luxehotels. De rest van de luxehotels liggen iets verder. Als je hier verblijft,  zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van  de stad niet te voet bereikbaar.

Strand

Als je een bezoek aan Athene wil combineren met een strandvakantie, zoek je best een verblijfplaats buiten de stad. De badplaatsen tussen Glyfáda en Vouliagméni zijn dan erg geschikt, het centrum van Athene is van hieruit immers erg goed bereikbaar.

Jeugdherbergen en campings

Zoek je nog goedkopere accommodatie, dan kan je altijd terecht in een van de jeugdherbergen of op een van de campings. Athene heeft een internationale jeugdherberg vlakbij het Omóniaplein, maar daarnaast zijn er nog een aantal andere jeugdherbergen.  De campings van Athene zijn iets verder van het stadscentrum gelegen, maar meestal heb je wel de mogelijkheid de bus te nemen naar het stadscentrum.