Openbaar vervoer in Athene

Athene heeft een uitgebreid en efficiƫnt openbaar vervoersnetwerk. Met de metro, tram of bus kun je in principe op iedere plek in de stad geraken.

Metro Athene

Athene heeft  een vrij recent metrosysteem, dat in 1991 geopend werd en in 200 uitgebreid met het oog op de Olympische Spelen in de stad. Het is een  modern, snel en betrouwbaar systeem, met metrostations die soms wel wat weg hebben van musea. Er zijn drie metrolijnen. Lijn 1 verbindt de haven van Piraeus via het stadscentrum met de noordelijke buitenwijken van Athene. Lijn 2 verbindt westelijk met zuidelijk Athene en lijn 3 verbindt de zuidwestelijke wijken met de noordelijke wijken en de internationale luchthaven van Athene. Tickets voor de metro kan je kopen in het metrostation zelf. Je moet ze wel valideren in een van de van de machines.

Tram in Athene

Athene heeft vier tramlijnen die het stadscentrum verbinden met de verschillende buitenwijken. Het tramsysteem van Athene werd in 2004 volledig vernieuwd. De trams die er rijden zijn dus hypermodern. Tickets kan je kopen aan de automaten op de perrons.

Bus in Athene

Athene heeft een uitgebreid busnetwerk. Na 00.00 uur nemen de nachtbussen het over. Bussen zijn goedkoop, maar ook langzaam en vaak overvol. Vooral op de bussen in het stadscentrum of de bussen die tijdens de spitsuren rijden kan het moeilijk zijn nog een plekje te bemachtigen. Daarnaast zijn er ook kleine trolleybussen die het bestaand netwerk van bussen aanvullen. Deze trolleybussen zijn erg geschikt om de bezienswaardigheden  in het centrum te bezoeken. Tickets voor de bus moet je kopen aan een van de kiosken (periptera) die doorheen de hele stad verspreid liggen.

Lees meer over: athene , bus , bussen , metro , openbaar vervoer , tram , trolleybussen