Citytrip Athene

Naar Athene, dat al eeuwenlang de hoofdstad van Griekenland, ge je natuurlijk voornamelijk om de indrukwekkende overblijfselen van de oude Grieken te bewonderen. Athene stond lange tijd bekend als een drukke stad met een groot luchtvervuilingsprobleem. De stad werd met het oog op de Olympische Spelen van 2004 echter zwaar onder handen genomen en is nu een energieke stad die de oude cultuur perfect weet te combineren met het jonge geweld.

Akropolis

In het hartje van de Athene ligt de Akropolis, de 156 meter hoge tafelberg met de indrukwekkende tempelruïnes van de oude Grieken. De Akropolis is de topbezienswaardigheid van Griekenland.

Pláka

De wijk Pláka met zijn nauwe en steile straatjes is de favoriet van de toeristen. Het is een levendige wijk met tal van cafés, restaurants en winkeltjes.

Bruisend uitgaansleven

Het nachtleven in Athene is het beste van heel Griekenland. Je kan je avond er beginnen op een gezellig terras en daarna als je dat wil verder zetten in een van de clubs of discotheken, waar vaak een uitbundige sfeer heerst.

Olympische Spelen

Voor de Olympische Spelen van 2004 kreeg Athene een enorme opknapbeurt. Verkeersknooppunten werden aangepakt, het openbaar vervoer werd onder handen genomen en horecagelegenheden werden gerenoveerd en gemoderniseerd. Dit alles maakt dat Athene nu een veel aangenamere stad is om te verblijven dan een aantal jaar terug.