Nachtleven in Athene

Ben jij iemand die houdt van een hele nacht doorfeesten? Dan ben je in de Griekse hoofdstad meer dan op je plaats. Athene is namelijk een van de hipste uitgaanssteden van Europa. Gematigdheid, daar hebben ze nog nooit van gehoord in het Atheense uitgaansleven!

Uitgaansbuurten

Elke wijk in Athene heeft zijn eigen uitgaanscircuit. De wijken Psiri, Thisío, Gazi en Pláka zijn letterlijk volgestouwd met uitgaansgelegenheden. De discotheken en clubs komen in Athene pas na 1.00 uur tot leven. Atheners zijn dan ook echte nachtraven.

Terrasjes

Als het weer warmer wordt, speelt een groot deel van het nachtleven zich af op straat en op de gezellige terrasjes van Athene. Als je liever rustig iets gaat drinken, dan zijn de openluchtcafés aan de Apostoulou Pavloi in Adrianou en Thissio aan te raden. Vanaf de terrassen hier heb  je een schitterend uitzicht over de Akropolis. En waarom niet eerst rustig iets gaan drinken en daarna het wilde uitgaansleven induiken?

Rembétika

Als je een authentieke Atheense ervaring wilt meemaken, breng dan eens een bezoek aan een club of taverne waar men rembétika speelt. Deze volksmuziek werd in de jaren ’20 meegebracht door vluchtelingen uit Klein-Azië. De muziek wordt meestal gespeeld door grote orkesten.