Bezienswaardigheden Athene

Athene is de oudste hoofdstad van Europa. De stad is al meer dan 2300 jaar de hoofdstad van Griekenland. Dat het cultureel erfgoed van deze stad ronduit indrukwekkend is, hoeft dan ook niet gezegd te worden. De meeste toeristen komen naar Athene voor de wereldberoemde Akropolis en de ander overblijfselen van de oude Grieken.

Akropolis

De Akropolis, zoals de Tafelberg in het centrum van Athene heet, staat vol tempelruïnes van de oude Griekekn. Het bekendste gebouw op de Akropolis is het Parthenon, een tempel die gewijd is aan de godin Athene. Het Parthenon is een architecturaal meesterwerk. Andere gebouwen op de Akropolis zijn het Erechteion, de Tempel van Nike en de propyleeën.

Musea

Naast de schitterende gebouwen van de oude Grieken heeft Athene ook een heleboel boeiende musea. In het enorme Akropolismuseum kan je de voorwerpen die op de berg gevonden zijn bewonderen. Ook het Nationaal Archeologisch Museum is met zijn uitgebreide collectie archeologische vondsten van de prehistorie tot de late oudheid een topbezienswaardigheid. Kunstmusea die de moeite waard zijn in de Griekse hoofdstad, zijn het Nationaal Kunstmuseum en het Benaki  Museum.

Pláka

Pláka is de historische buurt in Athene, die met zijn gezellige autovrije straatjes en steegjes erg populair is bij toeristen.

Bezienswaardigheden