Athene

Athene is de hoofdstad en meteen ook grootste stad van Griekenland. Athene kende een rijke geschiedenis en is dan ook een waar openluchtmuseum, een must voor cultuur en geschiedenis liefhebbers. De Akropolis met zijn Parthenon is wellicht het meest bekend maar Athene heeft nog veel meer te bieden.

Laatste athene informatie
 1. Citytrip Athene

  Citytrip Athene

  Athene, een citytrip die je waarschijnlijk maakt om het Parthenon te zien. Maar Athene heeft nog veel meer te bieden en is de ideale bestemming voor een...
  lees meer

 2. Bezienswaardigheden Athene

  Bezienswaardigheden Athene

  Het Parthenon met zijn tempels is een toeristische trekpleister van formaat, net als de andere overblijfselen uit de oudheid. Ontdek hier de...
  lees meer

 3. Cultuur in Athene

  Cultuur in Athene

  Athene is met haar indrukwekkende culturele geschiedenis een cultuurstad van formaat. Lees hier wat de Griekse hoofdstad allemaal te bieden heeft op het vlak...
  lees meer

 4. Eten en drinken in Athene, gastronomie

  Eten en drinken in Athene, gastronomie

  In Athene kan je natuurlijk smullen van heerlijke Griekse specialiteiten. Wat zijn de typische specialiteiten en gewoonten op culinair vlak?
  lees meer

 5. Hotels in Athene

  Hotels in Athene

  Athene is een toeristische bestemming van topformaat en heeft dus ook heel wat hotels in de aanbieding. Lees hier waar en hoe je er kan overnachten.
  lees meer

 6. Nachtleven in Athene

  Nachtleven in Athene

  Uitgaan in Griekenland, dat kan je nergens zo goed als in Athene. In deze tekst kom je alles te weten over het Atheense nachtleven.
  lees meer

 7. Openbaar vervoer in Athene

  Openbaar vervoer in Athene

  Bussen, trams en metro’s… het openbaar vervoer in Athene is efficiënt en gebruiksvriendelijk. Leer er hier meer over.
  lees meer

 8. Weer/klimaat Athene

  Weer/klimaat Athene

  In Athene kan het snikheet zijn en zelfs de wintermaanden zijn er opvallend mild. Lees in deze tekst meer over het klimaat in Athene.
  lees meer

 9. Shoppen/winkelen Athene

  Shoppen/winkelen Athene

  Kan je in Athene goed shoppen? Ongetwijfeld! Deze tekst geeft je een algemeen beeld van waar je in Athene moet zijn om te winkelen.
  lees meer

Interessante video's