Goede voedingsgewoontes voor kinderen

Goed en gezond eten is heel belangrijk, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Goede gewoontes zijn altijd goed om aan te leren, ook om zo snel mogelijk aan te leren.  Een goed voedingspatroon is heel erg belangrijk ook om een goed en gezond gewicht te behouden.

Vetten

Een goede tip is ervoor te zorgen dat je het vet dat het kind binnenkrijgt vermindert. Een paar goede tips zijn: vlees eerst afkoken voor je het bakt, niet teveel bakken en braden (stomen is een goede oplossing), niet teveel gefrituurd eten. Als je ook het vel van het vlees haalt en niet te veel vette sauzen opdient, ben je al heel goed op weg om de vetinname drastisch te beperken.

Als je zelf niet zo goed weet hoe je dit moet aanpakken, kan je altijd de hulp van een dokter of diëtiste inroepen, zij kunnen je heel goed helpen, zeker ook wanneer het kind bijvoorbeeld last heeft van een allergie of verschillende dingen niet mag eten.

Snoepen

Snoepen moet je ook zoveel mogelijk beperken: het is niet alleen heel slecht voor de tanden van het kind, het kind leert daardoor ook slechte gewoontes aan. Als kinderen veel suiker binnenkrijgen, stuiteren ze bij wijze van spreken de dag door en daar zit je als ouder ook niet op te wachten. Veel kinderen hebben zogezegd ADHD, maar eigenlijk zijn ze overgevoelig voor de energie die ze van suikers krijgen. Begin hier heel vroeg mee, dan kweek je geen verkeerde gewoontes aan.

Zet kinderen ook nooit op dieet behalve wanneer je dokter of diëtist dit echt aangeraden heeft. Doe je dat wel, dan bestaat er een grote kans dat het kind tekorten krijgt of dat het later een grote kans heeft op eetstoornissen, zeker als je tegen het kind zegt dat het te zwaar is en verschillende dingen niet mag eten.

Sporten

Sport is ook heel erg belangrijk om op een gezond gewicht te blijven, en zeker voor kinderen.  Probeer wel een sport te vinden die het kind leuk vindt en laat het niet sporten om te sporten, de meeste volwassenen vinden dat ook niet leuk en kunnen het daardoor ook niet volhouden.