Eten en drinken Marrakech

Het spreekt vanzelf dat je in Marrakech vooral eetgelegenheden vindt die de Marokkaanse keuken serveren. Probeer deze dus ook zeker uit bij een bezoek aan de stad.

Marokkaanse gerechten

Typische gerechten uit Marokko zijn tajine (gerecht bereid in een aardewerken stoofpot), couscous (gerecht met griesmeelkorrels) en pastilla, een hartig gebak met vlees.

Djemaa-El-Fna

Djemaa-El-Fna is het enorme centrale plein in de medina of oude stad van Marrakech. Op dit plein vind je een heleboel goedkope eetkraampjes waar je je tegoed kan doen aan couscous, gegrild vlees, worstjes, harira (Marokkaanse linzensoep), enz.

In de medina en in de nieuwe stad

In de medina vind je heel wat eetgelegenheden, die meestal erg betaalbaar zijn. Op het menu staan doorgaans verschillende soorten tajines, couscous en pastilla. Ook in de moderne wijken Gueliz en Ville Nouvelle vind je veel restaurants. Deze serveren de Marokkaans keuken, maar er zijn ook restaurants waar je Italiaans, Frans of zelfs Aziatisch kan eten. De meeste luxehotels in Marrakech liggen in de nieuwe stad. De restaurants hier zijn vaak dus meer gericht op de westerse toerist.

Muntthee en vers sinaasappelsap

Een van de bekendste Marokkaanse drankjes is muntthee, een thee van verse blaadjes munt waar veel suiker aan wordt toegevoegd.  De thee drink je uit kleine glaasjes. Ook aan het Djemaa-el-Fna kan je heel wat theeverkopers vinden. Op het plein en in de straten zul je ook verkopers van sinaasappelsap tegenkomen. Heerlijk verfrissend, maar let wel op dat de verkopers het niet aanlengen met kraanwater.

Alcohol

Marokko is een moslimland, waardoor je in veel restaurant geen alcoholische dranken kan bestellen. Als je graag een wijntje of biertje bij de maaltijd drinkt, vraag je dit best even na.