Bezienswaardigheden Marrakech

De meeste bezienswaardigheden in Marrakech liggen in de medina of de oude stad. Het grote centrale plein Djemaa-El-Fna en de soeks zijn de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Djemaa-El-Fna

Djemaa-El-Fna is het enorme marktplein in het hart van de medina. Het ligt naast de souks. Overdag vind je hier vooral kraampjes met noten, olijven, sinaasappelsap en andere producten, ’s avonds worden hier eetkraampjes geïnstalleerd, die met de bijhorende stoelen en tafels dienst doen als openluchtrestaurantjes. Slangenbezweerders, acrobaten, verhalenvertellers en muzikanten zorgen voor het entertainment.

Soeks

Deze wirwar van overdekte marktstraatjes is voor veel mensen reden nummer 1 om Marrakech met een bezoek te vereren. Je kijkt er je ogen uit en zal hoogst waarschijnlijk niet met lege handen terugkeren.

Bahia-paleis

Het Palais de la Bahia is een paleis dat gebouwd werd op het einde van de 19de eeuw en een echte toeristische trekpleister is omwille van het rijkelijk versierde interieur.

Medersa Ben Youssef

De Medersa Ben Youssef is een Koranschool die reeds in de 14de eeuw gesticht werd. Het is een schitterende gebouw waarin de rijkelijke Andalousische decoraties in schril contrast staan met de sobere voormalige kamers van de studenten.

Bezienswaardigheden