Winkelen in Marrakech

Veel toeristen brengen hun tijd vooral winkelend door in Marrakech. In de stad vind je namelijk de beroemde soeks. De straatjes van deze overdekte markt zijn een echte schatkamer voor wie op jacht is naar een souvenir.

Soeks

De soeks bestaan uit een gigantisch labyrint van smalle, overdekte straatjes waarin niets anders ligt dan winkeltjes. Antiek, stoffen, mooie kleden, lederwaren, kruiden, specerijen, fruit, keramiek, juwelen… inderdaad, in de soeks kan je heel veel vinden. De kans dat je zonder een mooi souvenir naar huis gaat is dan ook zo goed als onbestaande.

Het afdingen in de soeks is een spel op zich. Het is de bedoeling dat je met de verkopers blijft onderhandelen tot je tot een compromis komt. Geef niet te snel toe, ook al dringt de verkoper nog zo aan.

Ensemble artisanal

Toeristen die het afdingen niet zo op prijs stellen, kunnen altijd eens een bezoek brengen aan de Ensemble Artisanal. Ensembles artisanals zijn staatswinkels die door de overheid gereguleerd worden. Je kan er de ambachtslieden en kunstenaars aan het werk zien. De producten die er verkocht worden zijn meestal van uitstekende kwaliteit. De prijzen liggen wel iets hoger dan die in de soeks.

Guéliz

Voor winkels in westerse stijl  moet je in Guéliz zijn. In de chique boetieks hier vind je kleding, lederwaren en schoonheidsproducten.