Citytrip Marrakech

Als je een citytrip naar Marrakech maakt, komt je in een totaal andere wereld terecht, en dat terwijl het maar op vier uurtjes vliegen van hier ligt. Naar Marrakech ga je vooral om de sfeer: het levendige Djemaa-El-Fna-plein, de doolhof van de soeks en natuurlijk de Marokkaanse cultuur.

Medina

De medina is het oude, ommuurde stadsgedeelte van Marrakech. In deze buurt bevinden zich de meeste bekende bezienswaardigheden, waaronder Djemaa-El-Fna, het grote centrale plein en de soeks, de wereldberoemde overdekte markt met zijn nauwe straatjes.

Djemaa-El-Fna

Het plein Djemaa-El-Fna is een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. ’s Avonds wordt het bevolkt met acrobaten, muzikanten, verhalenvertellers, slangenbezweerders en andere entertainers, terwijl je er overdag een lekker glas sinaasappelsap kan gaan drinken. Rond het plein liggen een heleboel cafés en restaurants.

Winkelen in de soeks

De soeks vormen een doolhof van gezellige, smalle straatjes, bomvol kleine winkeltjes, die allerlei spullen verkopen, van tapijten over lederwaren en specerijen tot juwelen. Onthoud wel dat je hier goed moet onderhandelen als je niet afgezet wilt worden!