Uitgaan/nachtleven Marrakech

Naar Marrakech ga je normaal gezien niet voor het uitgaansleven, maar toch is er in deze Marokkaanse parel ’s avonds genoeg te beleven.

Djemaa-el-Fna

Het gigantische plein, dat het middelpunt vormt van de medina, de oude stad, is ook ’s avonds een trekpleister van formaat. Verhalenvertellers, slangenbezweerders en dansers entertainen het publiek de hele avond lang. Aan de tafeltjes bij de eetkraampjes kan je aanschuiven voor een lekkere en goedkope maaltijd. Rond het plein liggen een aantal cafés, waar je een drankje gaan nuttigen. Alcohol is hier eerder een uitzondering.

Guéliz

Voor bars in westerse stijl, ga je best  naar Guéliz, de Ville Nouvelle. Vooral rond de Avenue Mohammed V vind je veel cafés, bars en restaurants.

Clubs

De beste nachtclubs en discotheken liggen een beetje buiten de stad, in Hivernage. Vooral in de weekends is het in de clubs lekker druk. De clubs zijn, zeker naar Marokkaanse normen, niet goedkoop. De bekendste club van Marrakech is zonder twijfel de Pacha Marrakech, dat zichzelf omschrijft als de grootste club van Afrika. Hier staan regelmatig bekende dj’s achter de draaitafels.

Lees meer over: bars , cafés , club , clubs , djemaa-el-fna , guéliz , marrakech