Hotels in Marrakech

Marrakech heeft heel wat verschillende vormen van accommodatie. In de medina of oude stad liggen heel wat hotels die zijn ondergebracht in typisch Marokkaanse huizen of riads. Hotels in westerse stijl liggen vooral in de nieuwe stadsdelen.

Riads

In de medina liggen heel wat riads. Zo’n riad is een traditioneel Marokkaans huis dat is opgetrokken rond een binnentuin. In de riads zijn vaak luxehotels gevestigd, maar er zijn ook riads die eenvoudig ingericht zijn en zich op de budgetreiziger richten. De meeste riads zijn maisons d’hôtes, hier beter bekend als bed & breakfasts. De budgethotels vind je voornamelijk in de straatjes ten zuiden van Djemaa-El-Fna. Als je in medina verblijft, zit je het dichtst bij alle bezienswaardigheden en de souks.

Ville Nouvelle

Buiten de muren van de medina vind je de meeste hotels in de wijk Guéliz (Ville Nouvelle) en in Hivernage. In Guéliz vind je nog heel wat hotels in de middenklasse, maar de hotels in Hivernage zijn over het algemeen erg chique. In de Ville Nouvelle ligt ook de internationale jeugdherberg van de stad.