Openbaar vervoer in Marrakech

Op vlak van openbaar vervoer heeft Marrakech niet zoveel mogelijkheden. Er rijden enkel bussen, maar deze kunnen je wel naar bijna alle locaties in de stad brengen. Een goed alternatief zijn de taxi’s of petits taxis

Taxi’s en Petits Taxis

De meeste toeristen maken in Marrakech gebruik van taxi’s of de zogenaamde ‘petits taxis’. Die petits taxi’s zijn doorgaans oude modellen van kleine personenwagens. Ze zijn goedkoper dan de grands taxi’s. In een petit taxi passen niet meer dan vier personen. Petits taxis mogen enkel binnen de stadsgrenzen rijden. Wil je naar een locatie buiten de stad, dan moet je een grand taxi nemen. Zo’n grand taxi is  meestal een oude Mercedes. Spreek op voorhand een prijs af met de taxichauffeur.

Bus

Naast de taxi’s en petits taxis rijden er in Marrakech ook bussen rond. Met de bus kan je op de meeste plaatsen in de stad geraken. Tickets zijn erg goedkoop. Afhankelijk van de afstand zou je niet meer dan drie à vijf dirham per rit moeten betalen.

Caleche

Wil je je op een meer romantische manier door de stad verplaatsen? Dan kan je altijd een caleche uitproberen. Deze paardenkoetsen vind je aan verschillende haltes doorheen de stad. Best kan je wel voordat je vertrekt een prijs overeen komen.

Lees meer over: bus , bussen , caleche , marrakech , taxi , taxi’s