Cultuur in Marrakech

Cultuur in Marrakech, dat betekent opgaan in de medina of oude stad met zijn nauwe straatjes, luisteren naar de traditionele muziek of een museum met Marokkaanse kunst bezoeken.

Medina

Marrakech bestaat al honderden jaren en heeft dus al een lange geschiedenis achter zich. De oude stad of de medina met haar schitterende roze gebouwen is daar het beste bewijs van.

Djemaa-El-Fna

Djemaa-El-Fna is het hart van de medina in Marrakech en onlosmakelijk verbonden met de cultuur in Marrakech. Op het reusachtige plein is altijd wel iets te doen. Slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten en muzikanten entertainen hier het  publiek.

Festivals

In de zomer vindt het Festival van Marrakech plaats. Dit is een folkloristisch festival met tal van optredens in openlucht. Leuk om kennis te maken met de Marokkaanse cultuur! In december  is het ieder jaar tijd voor het Internationaal Filmfestival van Marrakech.

Musea

Marrakech telt een aantal musea, zoals het Musée de Marrakech, een museum met Islamitische kunst, ondergebracht in een 19de-eeuws paleis. Andere kunstmusea die een bezoekje waard zijn, zijn het Dar Si Said Museum en Maison Tiskiwin.