Drie survivaltips tijdens je dieet

Van alle uitdagingen is diëten toch wel een van de grootste. Niet? Doe zelf de test: ga naar een buffet en kies enkel de salad bar. Niet zo eenvoudig met al die lekkere verleidingen. Enkele tips om het diëten toch vol te houden. 

Drink light

Een frisdrankje tijdens je maaltijd of op een warme dag, het kan smaken. Maar stond je er al eens bij stil hoeveel frisdrank je op die manier drinkt? Drie à vier glazen frisdrank tijdens de maaltijd kan het aantal calorieën al doen oplopen tot 2000. Probeer eens light frisdrank, ook al sta je er misschien wat sceptisch tegenover. Na een eindje wordt het een gewoonte. Op de duur zul je misschien zelfs light frisdrank verkiezen boven die hoge caloriebommen. 

Train, zelfs al heb je er geen zin in

Soms zijn er duizend-en-een dingen die je liever zou doen dan sporten. Lastig om daar niet aan toe te geven. Zelfs de meest simpele dingen kunnen een excuus worden. Toch weet je, diep binnenin, dat je je beter zult voelen als je doorzet en gaat sporten. Het is gezond en levert jou meer voordelen op dan die onnuttige smoesjes. 

Enkele andere trucjes om jezelf aan te moedigen toch te trainen: focus op de andere voordelen naast een stabiel gewicht. Tijdens een wandeling in de middagpauze is je hoofd even weg van de drukte op kantoor. Zo kun je weer vol energie en met een fris hoofd ertegenaan gaan. Het is een must voor je mentale gezondheid en je emotioneel evenwicht. 

Een laatste tip: Ga er gewoon voor! Pep jezelf op, doe je trainingsoutfit aan, zelfs al heb je er geen zin in. Meestal helpt het! Soms beland je voor je televisie, maar 9 op de 10 keer zul je gewoon doen wat je van plan was. 

Laat je eten inpakken

Het lijkt misschien raar, maar het is een echte aanrader. De porties in restaurants zijn vaak immens groot. Verdeel je maaltijd in twee, eet de helft en vraag of de rest ingepakt kan worden. Meestal is dit geen enkel probleem. Het levert je enkel voordelen op: je eet de helft minder calorieën en vet tijdens de maaltijd en je kunt de volgende dag ook nog van de lekkernij smullen.

Met deze drie eenvoudige tips kun je de uitdagingen tijdens het diëten zeker aan! Succes!