10 kleine dieettips, een wereld van verschil

De volgende tips kunnen ervoor zorgen dat je dieet een succes wordt.

1. Houd vol

Je streefgericht bereikt? Proficiat! Maar hou het nu niet voor bekeken. Een goede eetgewoonte in combinatie met sport is gezond en niet enkel een manier om te diëten. Door regelmatig te bewegen vermindert de kans op gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartproblemen aanzienlijk. 

2. Hou die tv voor bekeken

Door tv verdik je niet? Uit recent onderzoek blijkt nochtans van wel. Voor elk uur je TV kijkt doe je 150 stappen minder dan iemand die geen tv kijkt. 10 000 stappen per dag zou een streefdoel moeten zijn. Heb je die gewandeld, dan kun je een welverdiende pauze nemen, voor de TV bijvoorbeeld. 

3. Fruit en groenten zijn broodnodig voor vezels

Uit onderzoek blijkt dat wie meer vezels eet, minder lichaamsvet heeft. Meer fruit in je eetpatroon brengen kost geen moeite. Meng fruit bij je ochtendgranen, eet het als dessert of ’s namiddags als tussendoortje. Zo zul je op een ongedwongen manier al veel meer vezels eten. 

4. Verminder je gezondheidsrisico’s 

Overgewicht verhoogt het risico op diabetes aanzienlijk. Een verandering in je levensstijl blijkt de belangrijkste factor om het risico op diabetes te verminderen.

5. Zet je weegschaal ergens anders

Staat je weegschaal op een tapijt? Verplaats die dan. Door de ondergrond kan je weegschaal een fout gewicht aangeven. Afhankelijk van het tapijt en de gevoeligheid van de weegschaal kun je zelfs tot 10% meer wegen dan in werkelijkheid. 

6. Beweeg op je werk

Een dipje op je werk? Ga niet zomaar even voor de ventilator staan. Maak een wandeling, al is het maar in de trappenhal of op de parking. Binnen de kortste keren zit je weer vol goed humeur en veel energie. 

7. Drink en vermager

Wist je dat dehydratatie het metabolisme kan vertragen? Drink elke dag enkele glazen water meer. Zo verbrand je calorieën zonder verdere inspanningen. Let op met frisdrank. Zelfs de light versies kunnen leiden tot dehydratatie.

8. Nooit meer watertanden

Zin in zoet? Eet dan net het tegenovergestelde, iets niet-zoet, maar met veel smaak, zoals een stukje groene peper. Dit zou je zin in zoet verminderen.

9. Honger bestrijden met vet

Goeie vetten overdag kunnen je honger stillen. Nootjes, zaden en olijven als snack geven je een verzadigd gevoel op een gezonde manier.

10. Vlees is gezond

In een gezond voedingsplan hoort ook vlees thuis. Let wel op de hoeveelheid van de porties. 

Lees meer over: afslanken , afvallen , dieet , diëten , vermageren