Zo krijg je een strakke buik

Een strakke buik krijg je natuurlijk niet zomaar, je moet er een beetje moeite voor doen. In de winkel, op tv… overal kom je wel toestellen, boeken en andere hulpmiddelen tegen die je moeren helpen een strakke buik te krijgen. Waar moet je precies op letten als je snel een strakke buik wilt krijgen?

3 gouden tips voor een platte buik

  • Train je buikspieren intensief
  • Neem voldoende pauze om overbelasting te vermijden
  • Doe het rustig aan en volg je eigen tempo

Aantal buikspieroefeningen

Als je meteen begint met 100 crunches per dag, zullen je spieren overbelast geraken. Begin je pas te trainen voor een strakke buik, zoek dan een buikspierprogramma uit voor beginners. Maar te weinig oefeningen is ook niet goed, want dan zullen je spieren zich niet snel ontwikkelen. Best doe je net iets te veel buikspieroefeningen, zodat je spieren zich moeten aanpassen en zullen groeien.

Doe de oefeningen traag

Misschien denk je wel dat je spieren zullen groeien als je de oefeningen aan sneltempo uitvoert, maar het is juist beter om ze traag uit te voeren. Als je bijvoorbeeld crunches uitvoert, kan de opwaartse beweging best twee seconden duren, de neerwaartse beweging vier. Trager mag ook altijd.

Voeding

Naast de buikspieroefeningen die je zullen helpen een strakke buik te krijgen, is ook je dieet erg belangrijk. Maar het is zeker niet de bedoeling dat je jezelf uithongert. Na een fysieke inspanning, bijvoorbeeld na een intensieve buikspiertraining, kan je lichaam wel wat voedsel gebruiken. Op die manier kunnen je spieren zich herstellen en verder groeien. Kies dan wel niet voor een vettige hap, maar voor een gezonde maaltijd of tussendoortje.

Intensiviteit

De  intensiviteit van je training is afhankelijk van wat je er precies mee wilt bereiken. Als je een sixpack wilt, zal je intensiever moeten trainen dan als je gewoon een strakke buik wilt.