Een platte buik, meer dan alleen buikspieroefeningen!

Veel mensen willen graag een platte, strakke buik en beginnen daarom enthousiast buikspieroefeningen te doen. Maar als ze na een tijdje geen resultaat zien, geven ze de oefeningen snel op. Toch heeft dit vaak een andere reden.

Meer dan buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zullen je helpen je spieren te verstevigen. Maar als er een laag vet over zit, zul je die spieren nooit zien. Je lichaam zal niet gedwongen worden vet te verliezen als je je spieren daaronder traint. Je zou je eigenlijk vooral moeten concentreren op het verliezen van vet en een beetje op het versterken van je spieren.

Op dieet gaan

Hier vind je een aantal tips die je zullen helpen om lichaamsvet te verliezen

  • Eet vaker: het is beter verschillende kleine maaltijden te verbruiken dan drie keer veel te eten. Zo stimuleer je je metabolisme en verbrand je meer calorieën.
  • Beperk je calorieën: je moet er eigenlijk voor zorgen dat je minder calorieën eet dan je op een dag verbruikt, alleen zo zul je afvallen. Dat betekent niet dat je jezelf moet uithongeren, want dat is niet goed voor je. Als je daarna terug meet begint te eten, zal je lichaam de extra calorieën bovendien opslaan als vetten. Best kun je vezelrijke voeding eten, dat zorgt ervoor dat je je langer vol blijft voelen.
  • Drink meer water: je lichaam kan honger soms verwarren met dorst

Start een trainingsprogramma

Als je eenmaal minder calorieën consumeert, is het tijd om te beginnen trainen. Door alleen te diëten en geen oefeningen te doen, zul je wel gewicht verliezen, maar na een tijdje zul je stagneren. Door aan lichaamsbeweging te doen kun je nog meer gewicht verliezen en toch spiermassa bijwinnen. Per week zou je drie tot vijf keer minstens een halfuur cardiotraining (lopen, fietsen, zwemmen, voetbal, enz.moeten doen. Kies een sport die je graag doet, dan zou het gemakkelijker vol te houden moeten zijn. Krachttraining doe je best 2 à 3 keer per week. Natuurlijk train je dan je buikspieren, maar ook je andere spieren zijn belangrijk. Warm je iedere keer op en drink voldoende water.