Eenvoudige buikspieroefeningen voor thuis

Buikspieroefeningen kun je heel gemakkelijk thuis doen. Je hoeft er zeker niet voor naar de sportschool of fitnessclub te gaan. Als je ook gezond eet en regelmatig sport, zul je zeker een strak buikje krijgen

Crunches of sit-ups

Ga op je rug liggen, adem diep in en trek je buik in. Leg je handen achter je hoofd. Kom vervolgens omhoog met je bovenlichaam, tot het zich in een hoek van 45° bevindt. Trek daarbij zeker niet aan je hoofd, dit kan leiden tot nekpijn.

Standing side bends

Ga rechtstaan en trek je buik in. Houd daarbij je benen recht en laat je armen langs je lichaam hangen. Buig je lichaam van links naar rechts, in een grote boogvorm. Let op, je moet je heupen niet draaien maar naar voren blijven kijken.

Torso twists

De torso twist is een ideale oefening om het middendeel van je buik te trainen. Sta rechtop en trek je buik in. Draai dan je bovenlichaam van links naar rechts.

Double crunches

Een crunch is een goede oefening om alle buikspieren te trainen, maar een double crunch benadrukt nog meer bepaalde delen van de buikspieren. Bij de double crunch worden de crunch de knee raise, een andere oefening, gecombineerd.

Leg je op je rug. Houd je benen in de lucht, met je knieën in een hoek van 90. Adem diep in, trek je buik vervolgens in en hef je bovenlichaam van de grond, zodat het ten opzichte van de vloer in een hoek van 45° staat. Trek daarbij niet aan je nek. Houd die positie een drietal seconden aan voordat je langzaam teruggaat naar je beginpositie.

Dit zijn enkele eenvoudige buikspieroefeningen, nu aan de slag ermee!