Winkelen in Barcelona

De meeste mensen gaan niet speciaal naar Barcelona om er te shoppen, maar het winkelaanbod is er evenwel niet te versmaden. De bekendste winkelbuurt van Barcelona is de buurt rond de Ramblas, die zich uitstrekt van Port Vell tot aan de Avinguda Diagonal.

Winkelbuurten Barcelona

De vestigingen van internationale winkelketens vind je voornamelijk op de elegante Passeig de Gràcia. De chiquere boetieks zijn vooral gevestigd in de buurt El Borne. Houd je van snuisterijen en leuke hebbedingetjes? Wandel dan zeker door de Barri Gotíc. Deze wijk ligt vol kleine, gezellige winkels. Voor een souvenir van Barcelona ben je hier aan het juiste adres!

Warenhuzen en winkelcentrums in Barcelona

Ook Barcelona heeft een bekend warenhuis: El Corte Inglés op de Plaça de Catalunya. Buiten het centrum vind je het gigantische winkelcomplex Heron City met zijn vele winkels, restaurants, bars en zelfs bioscopen.

Markten

Halverwege de Ramblas doemt opeens een grote markthal op. Dit is la Boqueria, een beroemde markt. Met zijn stapels groenten, fruit en andere verse ingrediënten is het een onvergetelijke ervaring. Heb je liever een vlooienmarkt? Dan is Large Els Encants Vells een aanrader. Deze markt vindt dagelijks, behalve op donderdag en zondag, plaats op het Plaça de les Glòries Catalanes.

Typisch Spaans is de siësta of het ‘middagdutje’. Ook de winkels houden een siësta. Dat betekent dat ze tussen 14.00 en 16.00 uur gesloten zijn.