Cultuur in Barcelona

Barcelona heeft een sterke reputatie als topbestemming voor kunst, architectuur en design. Vooral de gebouwen van architect Gaudí vormen een echte aantrekingspool. Maar ook met kunstenaars als Pablo Picasso, Joan Miró en Antoni Tàpies kan de stad op een rijk artistiek verleden bogen.

Architectuur Barcelona

Bij de woorden architectuur en Barcelona denkt iedereen in de eerste plaats aan Gaudí. Deze modernistische architect ontwierp tal van indrukwekkende gebouwen als de kathedraal Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Vicens en Casa Milà. Om zijn schitterende park, het Parc Güell nog niet te vergeten!

Ook de andere modernistische bouwwerken in Barcelona zijn indrukwekkend. Het Palau de la Música is hier een van de beste voorbeelden van.

Niet modernistisch, maar wel erg indrukwekkend op architecturaal vlak zijn het Paviljoen Mies van der Rohe, de Torre Telefónica van architect Santiago Calatrava en de Torre Agbar, een opbvallende wolkenkrabber.

Muziek en theater

Moest je de kans krijg een concert mee te maken in het Palau de la Música, twijfel dan niet. Het Palau de la Música is echt een van de mooiste concerthallen ter wereld. Op vlak van theater en andere podiumkunsten is Barcelona een bruisende stad.

Kunstmusea in Barcelona

Barcelona heeft als tweede grootste stad van Spanje heel wat kunstmusea. het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (gewijd aan hedendaagse cultuur), het Museu d’Art Contemporani met moderne kunst en het Museu Picasso  met werk van de beroemde Spaanse schilder.