Openbaar vervoer Barcelona

Het centrum van Barcelona is goed te voet te verkennen, maar voor de iets verder gelegen plekken maak je best gebruik van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld en bestaat uit metro’s en bussen. Als je een ticket koopt, is dat geldig op metro’s, trammen en bussen.

Metro Barcelona

De metro is de meest efficiënte manier om je door de stad te verplaatsen, behalve tijdens het spitsuur. Dat duurt van 07.30 tot 09.30 uur en van 18.00 tot 20.30 uur. De negen metrolijnen hebben allemaal een andere kleur en nummer. Metrostations herken je aan de grote ‘M’. Je kunt tickets kopen voor één ritje, maar een tien beurten-kaart is veel goedkoper. Metro’s rijden van maandag tot donderdag tussen 5.00 en 00.00 uur, op vrijdag van 5.00 uur tot 2.00 uur en op zaterdag 24 uur op 24.

Bussen en trams in Barcelona

Bussen rijden tussen 06.30 uur en 22.00 uur. Ook het busnetwerk is erg uitgebreid. Er zijn ook nachtbussen, maar de bestemmingen zijn beperkt. Barcelona had vroeger een uitgebreid tramnetwerk, maar dit werd in 1971 opgeheven. Sinds 2004 rijden er in het zuidwesten en het noordwesten van de stad echter weer trams rond.

Trein

RENFE, de Spaanse spoorwegmaatschappij, biedt een speciaal tarief voor toeristen aan. Daarmee kun je relatief goedkoop en snel naar nabijgelegen steden reizen.

Lees meer over: barcelona , bussen , citytrip barcelona , metro , tram , trein