Citytrip Barcelona

Barcelona is de tweede grootste stad van Spanje maar staat vanuit toeristisch oogpunt op nummer een. Jaarlijks overspoelen duizenden toeristen de hoofdstad van Catalonië. Barcelona is de perfecte combinatie van kunst, cultuur, architectuur, zon, zee en strand. Barcelona is de ideale citytrip bestemming.

Ramblas

De Ramblas, een 1,5 kilometer lange straat, vormt het toeristisch centrum van Barcelona. Commercieel, maar een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een wandeling over deze drukke voetgangerspromenade!

Architectonische parels

Barcelona, dat is Gaudí. Deze architect is de grondlegger van het Modernisme Català genoemd, een variant van Art Nouveau of Jugendstil. Hij liet indrukwekkende gebouwen na als de kathedraal Sagrada Familia, zijn grootste meesterwerk, Casa Milà en Casa Battlo, om zijn onvergetelijke stadspark Parc Güell niet te vergeten. In Barcelona vind je nog andere prachtige voorbeelden van modernistische architectuur, zo bijvoorbeeld het Palau de la Música.

Smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen

Een van de mooiste wijken van Barcelona is ongetwijfeld de Barri Gòtic, het centrum van de oude stad. Al wandelende door de nauwe steegjes krijg je prachtige gotische gebouwen te zien.

Zon, zee en strand

Barcelona is een kuststad. Wie cultuur graag combineert met een middagje zonnekloppen aan het strand, zal daar in Barcelona geen enkel probleem mee hebben. Barceloneta is de oude, levendige visserswijk van Barcelona, waar je ook het strand terugvindt.

Barcelona, culinaire topstad

Wie houdt van lekker eten, is in Barcelona op de juiste plaats, of je nu uitgebreid gaat tafelen of kiest voor een snelle hap. Je kunt er gerechten uit heel Spanje uitproberen, maar het is een gouden tip om ook eens te proeven van de Catalaanse keuken.

Uitgaansstad

Barcelona is een van de ‘party capitals’ van Europa. Topdj’s vereren de clubs van Barcelona graag met een bezoekje. Voor wie het graag wat rustiger aan doet, is het goed vertoeven op de terrasjes aan de gezellige pleintjes van de stad.