Gaudí in Barcelona

De bouwwerken van de Spaanse modernistische architect Antoni Gaudí zijn voor veel toeristen een van de hoofdredenen voor een bezoek aan Barcelona. Gaudí leefde van 1852 tot 1926 en ontwierp in die tijd tal van schitterende bouwwerken, waarvan de meeste in de Catalaanse hoofdstad staan. De stijl die hij introduceerde wordt het Modernisme Català genoemd, dit is een Catalaanse variant van Art Nouveau of Jugendstil.

Casa Vicens

Casa Vicens, een groot huis dat veel wegheeft van een sprookjeskasteel, was een ontwerp van de jonge Gaudí en zijn eerste belangrijke werk.

Casa Batlló

Ook dit huis is een van de meesterwerken van Gaudí.  Het huis is opgebouwd rond het verhaal van de drakendoder Sint-Joris en heeft de toepasselijke bijnaam ‘Huis van de Beenderen’. De ronde vormen van het huis doen denken aan de beenderen van een draak.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia wordt algemeen aanvaard als hét hors d’oeuvre van Gaudí.  De kathedraal met zijn grillig gevormde torentjes is na 100 jaar nog altijd niet volledig voltooid, maar daarom niet minder verbluffend. De Sagrada Família is door de jaren heen uitgegroeid tot het symbool van Barcelona.

Parc Güell

Het Parc Güell is het wereldberoemde stadspark dat Gaudí ontwierp. Iets heel anders dan zijn gebouwen dus,maar toch herken je er ook duidelijke de ronde vormen en kleurrijke mozaïeken van de architect in. Hier vind je ook het bekende dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Parc Güell is gratis toegankelijk

Casa Milà/La Pedrera

Casa Milà is een huis  van Gaudí dat ook bekend staat onder de naam La Pedrera. Ook dit huis wordt getypeerd door de golvende vormen. Het opvallendste element is het fantasievolle dak met de vele speciaal gevormde schoorstenen.

Palau Güell

Het Palau Güell, een gebouw dat Gaudí ontwierp in opdracht van de steenrijke industrieel Eusebio de Güell, is een van Gaudí’s latere werken. Het is minder bekend bij het grote publiek, maar zeker een bezoek waard.