Nachtleven/uitgaan in Barcelona

Barcelona is een van de belangrijkste uitgaanssteden van Europa. Voordat ze uitgaan, gaan Barcelonezen graag nog een glaasje drinken en een hapje eten. Pas na 23.00 à 00.00 uur ’s avonds komen de clubs pas echt tot leven. Op vrijdag- en zaterdagavond is het nachtleven er erg levendig, maar ook op de rest van de avonden valt er genoeg te beleven.

Terrasjes voor iedereen in Barcelona

Rond Port Olímpic en Port Vell, waar ook het bekende winkelcentrum Maremagnum ligt, vind je veel terrasjes, waar het goed vertoeven is. Op de pleintjes in de Barri Gòtic en in l’Eixample vind je ook veel terrasjes, die dan heel wat volk aantrekken. In de zomer moet je zeker eens afzakken naar Barceloneta. De beach bars openen dan hun deuren en zorgen voor een gemoedelijk sfeertje. Bij Port Olímpic ligt ook het Casino van Barcelona.

Clubs in Barcelona

Maar het is vooral clubbing waar Barcelona zo voor bekend staat. Regelmatig verschijnt er weer een nieuwe club, of moet een oude de deuren sluiten. Clubs liggen verspreid over de hele stad. Topdj’s nemen Barcelona ook maar al te graag in hun agenda op.

Cultuur in Barcelona

Ook een avondje cultuur opsnuiven behoort tot de mogelijkheden in Barcelona.  Wil je graag een klassieke muziek-voorstelling meemaken? Dan is het Palau de la Música Catalana een echte aanrader. Voor operavoorstellingen kun je naar het Gran Teatre de Liceu trekken. Voor optredens kun je op verschillende plaatsen  in Barcelona terecht. In het Palau Sant Jordi, voetbalstadion Camp Nou en het Olympisch Stadion treden regelmatig wereldsterren op.