Hotels in Barcelona

Een overnachting in Barcelona is in vergelijking met andere wereldsteden nog vrij goedkoop. Je vindt er hotels in alle prijsklassen, van luxehotels over eenvoudige hotels of ‘hostales’ tot jeugdherbergen.

Verspreid doorheen Barcelona

De accommodatie ligt goed over de hele stad verspreid: in het centrum, in de gotische wijk, in Barceloneta, enz. Je kunt dus perfect een hotel uitkiezen dat overeenkomt met wat jij van je citytrip naar Barcelona verlangt. Zonnekloppers kunnen vlakbij het strand overnachten, cultuurliefhebbers in het centrum, enz.

Goedkope hotels in Barcelona

De prijzen van luxehotels zijn er in vergelijking met die in andere grote Europese steden vrij goedkoop. Best kun je op voorhand de verschillende hotels goed met elkaar vergelijken. Maar voor wie het liever wat goedkoper houdt, is ook het aanbod van hotels uit de middenklasse, ‘hostales’ of eenvoudige hotels en jeugdherbergen erg groot.

Op tijd boeken

Als je in Barcelona wilt overnachten, zorg er dan zeker voor dat je op tijd boekt, zeker in het hoogseizoen. Het is geen pretje om dan in de stad zelf nog op zoek te moeten naar een hotelkamer.