Voordelen van zwemmen

Zwemmen is een sport waar veel mensen van houden. Maar welke voordelen biedt zwemmen eigenlijk ten opzichte van andere sporten?

Zwemmen is een training voor het volledige lichaam

Door te zwemmen train je je hele lichaam.

Zwemmen is een sport waarbij je je hele lichaam gebruikt. Je moet immers zowel je boven- als je onderlichaam gebruiken. Zwemmen is ook een erg goede sport voor het hart en de longen.

Bijna iedereen kan zwemmen

Zwemmen kan je zo snel en zo lang doen als je wilt, het ligt helemaal in jouw handen. Ook zwangere vrouwen, zwaarlijvige mensen en mensen met artritis kunnen zwemmen. Een groot voordeel van zwemmen ten opzichte van andere cardiosporten als lopen, is dat je je gewrichten volledig ontziet. Zwemmen is ook een sport die door mensen van alle leeftijden beoefend kan worden.

Zwemmen is een goede krachttraining

Zwemmen is niet alleen een goede cardiotraining waarbij je je uithoudingsvermogen traint, het is ook een uitstekende krachttraining. Door de weerstand van het water zullen je arm- en beenspieren immers hard moeten werken.

Zwemmen is een goedkope sport

Zwemmen is erg goedkoop. Het enige dat je nodig hebt is een zwembroek of -pak en een zwembad. Een zwembad vind je in iedere gemeente wel.

Zwemmen is ontspannend

Een van de grootste voordelen van zwemmen is dat het erg ontspannend is, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Lees meer over: krachttraining , sport , training , zwembad , zwemmen