Stackers

Een Stacker is een merk van fatburners of vetverbranders die gebaseerd  zijn op plantenextracten. Stacker wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf NVE Pharmaceuticals. Stackers zijn de bestverkochte vetverbranders in de VS.

Stackers zijn dus geen geneesmiddelen en mogen in de winkels legaal verkocht worden als voedingssupplement. In de loop der jaren zijn er al heel wat verschillende versies van Stacker  op de markt gekomen. In de eerste versies van Stackers zat ephedra (efedrine), dat de stofwisseling wel verhoogt, maar ook heel wat schadelijke bijwerkingen heeft. Om oneigenlijk gebruik van efedrine tegen te gaan, werd ephedrine in 2004 geklasseerd als geneesmiddel.

De fabrikanten van Stacker moesten de samenstelling dan ook noodgedwongen veranderen. Een aantal stoffen die nog steeds in Stacker verwerkt zitten, zijn cafeïne, guarana en ginseng. Stacker is al jarenlang erg populair en staat niet alleen als fatburner bekend, maar ook als sportproduct.

Er bestaan verschillende soorten Stackers: Stacker 1, Stacker 2, Stacker 3, Stacker Xtreme, Super Stacker enz.

Effect Stackers

Stackers zouden je metabolisme stimuleren en je energiepeil verhogen, waardoor je snel overtollig vet verliest. Stackers zouden daarbij ook je hongergevoel remmen.

Risico’s van Stackers

Stackers verhogen de stofwisseling, wat kan leiden tot een rusteloos gevoel. Je neemt het dan ook beter ’s morgens dan ’s avonds in. Andere bijwerkingen, die vooral als je pas begint met Stackers te nemen optreden, zijn: hoofdpijn, verhoogde bloeddruk hartkloppingen, hyperactiviteit en misselijkheid. De ergste bijwerkingen verdwijnen doorgaans na de eerste week.

Stackers mag je maximum 7 dagen lang nemen, daarna moet je een rustpauze van 7 dagen inlassen. Je kunt je best ook aan de voorgeschreven dosis houden en niet meer dan drie Stackers per dag nemen. Gebruik ook geen Stackers op een lege maag.

Een risico van Stackers in combinatie met zware lichamelijke inspanningen is overbelasting van het hart en oververhitting.