Herbalife

Herbalife is een organisatie die dieetproducten en voedingssupplementen verkoopt. Herbalife staat vooral bekend om zijn maaltijdvervangers.

Als je een Herbalife-kuur volgt, slank je af door twee maaltijden per dag te vervangen door een Herbalife-shake. Als je voldoende afgeslankt bent en op gewicht wilt blijven, dan raadt Herbalife je aan om slechts één maaltijd per dag te vervangen door een shake.

Daarnaast produceert Herbalife ook vitaminesupplementen. Er bestaan verschillende Herbalife-programma’s die je kan volgen naargelang je een beginner of gevorderde bent en naargelang je leeftijd.

In 1990 werd Herbalife opgericht door de Amerikaan Marc Hughes wiens moeder overleed aan een overdosis dieetpillen. Hij besloot daarom een nieuwe methode voor gewichtsbeheersing te ontwikkelen. Tijdens een bezoek aan China maakte hij kennis met de oude Chinese kruidenwijsheid. Terug in de VS ontmoette hij Richard Marconi, die astronautenvoeding voor de NASA ontwikkelde. De producten van Herbalife werden ontwikkeld op basis van geneeskrachtige kruiden en planten. Herbalife groeide uit tot een groot succes.

Herbalife-distribiteurs verkopen op zelfstandige basis de producten door aan particulieren. Vaak bieden ze ook persoonlijke begeleiding aan bij het afvallen.