Soorten maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn caloriearme producten (shakes, soepen, repen, enz.) die voldoende voedingstoffen moeten bevatten om een maaltijd te vervangen en je zo gewicht helpen verliezen.

Er zijn erg veel maaltijdvervangers op de markt, hieronder worden een paar populaire maaltijdvervangers besproken:

Herbalife

Herbalife is een producent van maaltijdvervangers. Je valt af door twee maaltijden per dag te vervangen door een Herbalife-shake. Het bedrijf werd in 1990 opgericht door de Amerikaan Marc Hughes en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste producenten van maaltijdvervangers ter wereld.

Cambridge-dieet

Het Cambridge-dieet werd in de jaren’70 ontwikkeld door dokter Alan Howard van de Cambridge University. De eerste drie weken van het dieet moet je drie maaltijden per dag vervangen door een Cambridge-maaltijd. Na deze eerste afslankfase moet je geleidelijk aan overschakelen naar meer Cambridge-maaltijden en uiteindelijk naar gewone maaltijden.

BCM-dieet

Bij het BCM-dieet wordt er eerst een analyse gemaakt van je lichaamssamenstelling. Op basis daarvan wordt je een aangepast dieet voorgeschreven. Per dag dat je het dieet volgt mag je twee BCM-maaltijden nuttigen, naast een gewone maaltijd. Je wordt begeleid.