Fatburners of vetverbranders

Fatburners of vetverbranders zijn een soort van afslankmiddelen die inwerken op lichaamsvetten.Fatburners sporen het lichaam aan om vetten te verbranden. Fatburners moeten met andere woorden de stofwisseling stimuleren. Producten die aan de middeltjes toegevoegd worden en dit effect moeten bekomen, zijn: aspirine, carnitine, efedrine, 5-http, ginger, rode peper, forskolin, green tea, forskolin, guarana, synefrine, cafeïne, enz.

Zijn fatburners veilig?

Fatburners zijn niet altijd even veilig, hoewel de producenten anders zullen beweren. Bepaalde vetverbranders zijn hier zelfs verboden, maar kunnen wel gemakkelijk besteld worden via bijvoorbeeld het internet. Efedrine werd bijvoorbeeld uit de handel gehaald, omdat het bijwerkingen had als beven, hartritmestoornissen en hartkloppingen.

Ook is er niet veel geweten over de effecten van het gebruik van fatburners op lange termijn. Op de doosjes en flesjes staat vaak een wetenschappelijke uitleg, maar daar moet je niet al te veel geloof aan hechten. De gegevens kloppen vaak niet of worden een beetje verdraaid.

Effect van vetverbranders

Er bestaat veel twijfel over welke stoffen het lichaam stimuleren om vet te verbranden. Over geen enkele fatburner kan men met zekerheid zeggen dat deze werkt, behalve over enkele producten die in Europa verboden zijn omwille van hun schadelijke bijwerkingen.

Vooral onder bodybuilders zijn de fatburners erg populair. Over het algemeen is aan te raden ze niet te gebruiken.

In principe is over geen enkel product met zekerheid te zeggen dat het echt werkt, tenzij over enkele producten die in Europa verboden zijn omwille van hun negatieve gevolgen voor het lichaam.

Fatburners zijn erg populair in het bodybuilderwereldje Over het algemeen is het aan te raden ze niet te gebruiken, vanwege de beperkte kennis erover. Fatburners zijn ook vrij duur. Uiteindelijk kun je je tijd en geld beter steken in een gezond en efficiënt dieet.