Afslankpillen of dieetpillen

Veel mensen doen een beroep op afslank- of dieetpillen om af te vallen. Afslankpillen zorgen ervoor je lichaam minder vet opneemt en sneller calorieën verbrandt.

Vooral de zogenaamde ‘fatburners’ zijn erg populair. Deze pillen zorgen ervoor dat het lichaam beter calorieën verbrandt.

Natuurlijke bestanddelen van dieetpillen

Aan het nut van deze zogenaamde afslankpillen op natuurlijke basis kan getwijfeld worden. Patiënten verloren over het algemeen hooguit een paar kilo. Een aantal voorbeelden van natuurlijke afslankpillen:

L-Carnitine afslankpillen

L-carnitine-pillen zouden de opgeslagen vetten transporteren naar het gedeelte van de cel waar ze uiteindelijk verbrand worden.

CLA- en chroom-afslankpillen

Er bestaan verschillende merken voedingssupplementen. Een CLA- of chroompil zou de bloedsuikerspiegel normaal houden en zo een hongergevoel voorkomen.

Omega 3- vetzuren

Sommige afslankpillen bevatten omega 3-vetzuren. Die zitten onder meer in vette vis en zouden voor een verhoging van de stofwisseling zorgen.

Geneesmiddelen

Naast de tientallen afslankpillen op basis van natuurlijke bestanddelen, zijn er ook dieetpillen die je op doktersvoorschrift krijgt, zoals Reductil en Acomplia (Rimonabant). Deze geneesmiddelen zijn efficiënt, maar worden enkel voorgeschreven aan obese patiënten met een BMI van meer dan 30.