Eten en drinken in Berlijn

Berlijn is een eetparadijs. Niet alleen kan je in de multiculturele stad bijna alles eten wat je je maar bedenken kan, het is er bovendien ook erg goedkoop.

Internationaal

Berlijn staat bekend als een multiculturele stad. Van welke wereldkeuken je ook wilt genieten, in Berlijn is het hoogst waarschijnlijk mogelijk. Turks, Grieks, Marokkaans, Thais, Indisch, kortom, te veel om op te noemen. In de wijken Kreuzberg en Neukölnn vind je tientallen goede internationale eettenten. Bekend fastfood van Berlijn is de döner kebab. De versie met het broodje vond hier enkele decennia geleden zijn oorsprong.

Berlijnse specialiteiten

Niet alleen de internationale keuken smaakt overheerlijk in Berlijn, ook de streekgerechten zijn aanraders. In Berlijn kan je je tegoed doen aan de traditionele, hartige Duitse keuken met zijn vele vlees- en aardappelgerechten.

Alomtegenwoordig in het straatbeeld is de Currywurst, een braadworst die geserveerd wordt met ketchup en kerriepoeder. Andere streekgerechten zijn Eisbein, gekookte varkenspoot, en Schlachtplatte, een koudeschotel met bloed- en leverworst. Wie meer van zoetigheden houdt, moet de Berlijnse bollen eens proberen. Dit zijn gefrituurde deegballen die vaak gevuld worden met room of jam. De Berlijners zelf noemen ze Berliner Pfannkuchen.

Bier

De hele wereld kent Duitsland natuurlijk van zijn bier. In Berlijn kan je honderden bieren proeven, maar het beste bier van Berlijn zelf is Berliner Weisse. Dit lichte bier heeft een zure smaak en wordt daarom vaak met vruchtensiroop gedronken.

Lees meer over: berlijn , bier , streekgerechten , wereldkeuken