Nachtleven van Berlijn

Berlijn is een bruisende stad, en dat merk je ook aan het uitgaansleven. In de Duitse hoofdstad is altijd wel iets te beleven. Op gebied van uitgaansleven is Berlijn zonder twijfel een van de meest hippe uitgaanssteden ter wereld.

Cafés

De eerste cafés verrezen in Berlijn al in de 19de eeuw. Een traditioneel café waar je vooral gaat om bier te drinken. Daarnaast vind je in Berlijn veel trendy bars. Om de haverklap opent er wel een nieuwe bar zijn deuren.

Clubs

Berlijn is een van de beste steden van Europa om te ‘clubben’. Techno, house, electro, drum'n'bass, R'n'B, voor ieder wel wat wils in de Berlijnse clubs. De stad staat bekend als een van de meest toonaangevende steden op gebied van elektronische muziek. Er zijn meer dan 200 clubs. De drukste uitgaansavond is zaterdagavond, maar ook op donderdag- en vrijdagavond kan het er goed druk zijn.

Uitgaansbuurten

De leukste en meest levendige uitgaansbuurten liggen in het voormalige Oost-Berlijn. Kreuzberg, Mitte, Friedrichshain en Prenzlauer Berg zijn de buurten waar je moet zijn om het uitgaansleven in de Duitse hoofdstad ten volle te ervaren.