Citytrip Berlijn

Berlijn is een stad van het heden en verleden. Vandaag de dag is Berlijn een hippe stad die veel jongeren aantrekt, maar overal dwaalt de geest van het verleden rond.

Berlijn, Historische stad

De stad Berlijn heeft een rijke, boeiende geschiedenis. Zowel de eeuwenoude geschiedenis, waarvan bezienswaardigheden als het reusachtige paleis Charlottenburg getuige zijn, als de recentere geschiedenis met de Berlijnse muur, die overal zijn sporen heeft nagelaten, maken van Berlijn op historisch vlak een topper.

Groene stad

Maar liefst een vierde van de stad bestaat uit parken, meren, stranden, enz. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dat is in Berlijn geen enkel probleem!

Musea

Berlijn is een echte museumstad. Er liggen tal van populaire en wereldberoemde kunstmusea, zoals de Gemäldegalerie, het Bode-Museum en het Pergamonmuseum, maar ook historische musea zoals het Joods Museum.

Nachtleven

Het uitgaansleven in Berlijn is een van de belangrijkste aantrekkingsfactoren. Of je nu graag een gezellige avond in een van de honderden cafés doorbrengt of liever uit de bol gaat in een van de trendy nachtclubs, op vlak van uitgaan is Berlijn een stad die van alle markten thuis is.