Openbaar vervoer in Berlijn

Berlijn is een erg grote stad, je zult dus vaak het openbaar vervoer nodig hebben om je te verplaatsen. Je kan er gebruik maken van trams (S-Bahn), bussen en metro’s (U-Bahn).

U-Bahn en S-Bahn

De U-Bahn is het Berlijnse metrosysteem. De metro is hier uiterst stipt en heel efficiënt. Vaak is het de snelste manier om op je bestemming te geraken. De U-Bahnstations herken je al van ver aan de grote ‘U’. De lokale treinen worden aangeduid met ’S-Bahn’. De S-Bahn is de beste manier om van Oost- naar West-Berlijn te gaan of omgekeerd. De S-Bahn en de U-Bahn overlappen elkaar en worden dus vaak in combinatie gebruikt.

Er rijden  erg veel treinen, in het spitsuur zelfs om de twee minuten. In het weekend (van vrijdag tot zondag) kan je de hele nacht door gebruik maken van zowel de U-Bahn als de S-Bahn. De treinen rijden alleen niet even frequent als overdag, maar  langer dan 20 minuten zal je nooit moeten wachten. Laat uitgaan en dan terugkeren is dus geen enkel probleem.

Tram

Trams tref je vooral aan in het voormalige Oost-Berlijn. In het westelijke deel van de stad zijn ze zo goed als verdwenen. Trammen rijden erg stipt.

Bussen

Bussen kunnen je op bijna iedere bestemming in Berlijn brengen, maar zijn wel de meest trage vorm van openbaar vervoer. Route 100 is een route speciaal voor toeristen. Op deze route rijden opvallende gele dubbeldekkerbussen.

Tickets

Tickets kan je gebruiken op ieder van de openbaar vervoer-systemen. Er zijn zowel eenrittenkaarten (Einzelfahrausweis) als dagkaarten en weekkaarten. Voor toeristen zijn er ook speciale kaarten waarmee ze korting krijgen bij bepaalde bezienswaardigheden.

Lees meer over: berlijn , bussen , s-bahn , stipt , tickets , toeristen , tram , treinen , u-bahn