Bezienswaardigheden Berlijn

Berlijn is een stad met een rijk verleden, en dat merk je ook aan de bezienswaardigheden. Eeuwenoude bezienswaardigheden staan er naast bezienswaardigheden uit de recente geschiedenis van Oost- en West-Berlijn. Dat Berlijn ook een stad is die in het heden leeft, kan je merken aan attracties zoals onder andere de boeiende musea.

Musea

Berlijn heeft een heleboel schitterende musea, zowel kunstmusea als interessante musea over de geschiedenis van de stad. Bekende kunstmusea zijn het Altes Museum (kunst uit de oudheid), het Bode-Museum (vooral beeldhouwkunst), de Gemäldegalerie (Europese schilderkunst), het Pergamonmuseum (Assyrische, Babylonische, Perzische en Islamitische kunstwerken) en de Neue Nationalgalerie (moderne kunst).

Maar ook de historische musea zijn meer dan de moeite waard. Zo bijvoorbeeld het Joods Museum, dat herinnert aan de joodse invloeden op de Duitse samenleving, of The Story of Berlin, dat gewijd is aan de geschiedenis van de stad Berlijn.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van de symbolen van Berlijn. De poort werd op het eind van de 18de eeuw gebouwd en staat symbool voor de Duitse eenheid.

Historische gebouwen

Berlijn staat letterlijk volgestouwd met belangrijke historische gebouwen. Kerken als de Berliner Dom en de Gedächtniskirche, Schloss Charlottenburg en de Reichstag zijn maar enkele voorbeelden.

Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur, wie heeft er nog nooit van gehoord. De muur, die Berlijn tot 1989 in twee delen verdeelde, is grotendeels afgebroken. Toch kan je her en der in Berlijn nog overblijfselen bezichtigen. Vooral de East Side Gallery, een 1,3 km. lang stuk muur, met de muurschilderingen, is de moeite waard.

Tiergarten

Berlijn is een ongelooflijk groene stad met veel stadsparken, meren en stranden. Het grootste park is Tiergarten, waar je al genietend van de prachtige natuur, gerust een paar uur kan doorbrengen.

Bezienswaardigheden