Hotels in Berlijn

Het aanbod van hotels is heel uiteenlopend in Berlijn. Hotels zijn er bovendien erg goedkoop in vergelijking met andere West-Europese hoofdsteden. Van eenvoudige hotels tot luxecomplexen, groot of klein, twee sterren of vier sterren, in Berlijn kan je overal terecht.

Overal in de stad

De Kurfürstendamm, de belangrijkste straat in West-Berlijn, is zonder twijfel de buurt met de grootste concentratie aan hotels, maar eigenlijk liggen de hotels door heel de stad verspreid. Jaren geleden was het in het voormalige Oost-Berlijn nog moeilijk om een goed hotel te vinden, maar die tijd is ook al lang voorbij. Leuke en levendige buurten om als toerist te verblijven, zijn onder meer Mitte, Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Kreuzberg en Charlottenburg, waar je de erg luxueuze hotels vindt.

Andere overnachtingsmogelijkheden

Voor budgetreizigers heeft Berlijn drie officiële jeugdherbergen, naast een heleboel goedkope hostels die in privéhanden zijn. Ook kamperen in Berlijn behoort tot de mogelijkheden. De meeste campings zijn ver van het stadscentrum gelegen, maar er is er ook eentje in het hartje van de stad. Wie met een grotere groep naar Berlijn gaat of van plan is er voor langere tijd te blijven, komt misschien goedkoper uit als hij een appartement huurt. Ten slotte is de trend van bed&breakfasts ook in Berlijn duidelijk te merken. Wie de charme en intimiteit van zo’n bed & breakfast verkiest, hoeft dus ook niet ver te zoeken.