Een nieuwe keuken plaatsen

Wanneer moet ik mijn keuken vervangen?

Een keuken kan gemiddeld tot 20 jaar probleemloos gebruikt worden. Nadien worden de apparaten stilaan verouderd, en beginnen zich defecten voor te doen. Is dat het geval, dan begin je best te denken aan een nieuwe keuken.

Bij het plaatsen van de nieuwe keuken moet je in het hoofd houden dat de nieuwe keuken opnieuw een twintigtal jaar mee zal moeten gaan. Wees dus niet te zuinig in de apparaten die je kiest. Een keuken vernieuwen is immers een groot werk in het huis, en kan je dan ook best zo weinig mogelijk uitvoeren. Koop dus materiaal van goede kwaliteit, zodat de keuken een lange tijd zal meegaan.

Een keuken grondig renoveren

  • Als je de keuken wil renoveren volstaat het niet te denken aan de apparaten die vervangen moeten worden. Denk ook aan de volgende factoren:
  • Wil je een open keuken? Zo ja, dan zal je een muur moeten uitbreken. Vergeet niet dat je hier een stedenbouwkundige vergunning voor moet hebben.
  • Wil je de muren behouden, maar een nieuw kleedje geven aan de muren? Fris dan niet enkel de muren op, maar zorg er ook voor dat de deuren en ramen bij de muren blijven passen.
  • Denk aan de tegels die je wil plaatsen. Wil je ook tegels onder de kasten leggen om opstijgend vocht tegen te gaan?
  • Zorg ervoor dat de keuken op tijd besteld wordt. Het duurt immers enige tijd voordat de keuken klaarstaat.

Hoe kan ik mijn keuken opfrissen zonder iets af te breken?

Een bestaande keuken een nieuw kleurtje geven kan al wonderen verrichten. Verf niet enkel de muren, maar ook de kasten. Deze lijken dan weer helemaal nieuw.

Is je werkblad bijna versleten? Plaats dan een nieuwe! Deze kosten vallen goed mee, en je keuken ziet er als nieuw uit.

Pas desnoods ook enkele kleine dingen aan, zoals de lichten, scharnieren en handgrepen.

Lees meer over: keuken , nieuwe keuken , renovatie , renoveren