Citytrip Parijs

Parijs is een van de meest tot de verbeelding sprekende steden ter wereld. De hoofdstad van Frankrijk is een metropool met meer dan twee miljoen inwoners in de binnenstad en nog eens acht miljoen in de buitenwijken. De lichtstad, zoals Parijs vaak genoemd wordt, heeft werkelijk alles in huis: een rijk verleden, het grootste kunstmuseum ter wereld en de typische, ontspannen sfeer. Bovendien hangt er altijd wel romantiek in de lucht, een citytrip Parijs biedt voor ieder wat wils!

Eeuwenoud verleden

Parijs is een eeuwenoude stad die zijn oorsprong vindt in de tijd van de Romeinen, maar de basis voor het huidige uitzicht van Parijs werd echter pas in de 19de eeuw gelegd. Een wandeling door de verschillende wijken van Parijs is als een wandeling door verschillende tijdperken. Het gezellige Montmartre, de kunstenaarswijk op de hoge heuvel, ontstond eind 19de eeuw, het trendy Le Marais roept de sfeer op van het middeleeuwse Parijs en staat in schril contrast met de brede boulevards en grote pleinen die een creatie zijn van stadsplanner Haussmann.

Iconische gebouwen

De hoofdstad van Frankrijk heeft meer iconische gebouwen dan welke stad ook ter wereld. Denk maar aan historische gebouwen als de Notre-Dame, de Sacré Coeur, de Arc de Triomphe en de Opéra Garnier, maar ook aan meer recente bouwwerken als de Arche de la Défense, de Eiffeltoren en het Centre Pompidou.

Louvre en andere musea

Wie heeft er nu nog nooit gehoord van het Louvre, het grootste museum ter wereld. Het Louvre is een echt mekka voor de kunstliefhebber, een aanrader tijdens je citytrip Parijs. Je kunt er letterlijk uren, zelfs dagen of weken in doorbrengen. In dit paleis vind je meesterwerken uit alle periodes van de kunstgeschiedenis. Het bekendste werk is zonder meer de Mona Lisa van Michelangelo.

Parijs telt nog meer topmusea, waaronder het Centre Pompidou, het toonaangevende museum voor moderne kunst, het Musée Picasso, met enkele van de belangrijkste werken van de Spaanse kunstenaar en het Musée d’Orsay, dat gevestigd is in een schitterend gerenoveerd oud treinstation en de nadruk legt op impressionistische kunst.

Winkelstad

Parijs is een van de belangrijkste modesteden van Europa. Het spreekt voor zich dat dit een stad is waar shoppers zich volledig kunnen uitleven! De enorme winkelstraat Champs-Elysées, waar bekende modehuizen als Louis Vuitton en Chanel een vestiging hebben, kennen de meeste toeristen wel. De Galeries Lafayette, het reusachtige warenhuis in het imposante gebouw, is een andere must-see. Ben je op zoek naar originele snuisterijen en leuke boetiekjes, zak dan zeker af naar het trendy Le Marais.