Nachtleven in Parijs

Parijs is als hoofdstad van Frankrijk natuurlijk een echte uitgaansstad. Of je nu graag gezellig iets gaat drinken op café of een echte nachtraaf bent die graag doorzakt in de meest trendy nachtclubs, de stad is van alle markten thuis, uitgaan in Parijs is de max.

Toeristenvallen

Rond de Champs-Elysées liggen heel wat bars en andere uitgaansgelegenheden. Trap hier echter niet in, want je betaalt er een veel hogere prijs dan elders en zult er zeker niet proeven van het echte Parijse nachtleven.

Stappen in Parijs, de uitgaansbuurten

Een bekende uitgaansbuurt in Parijs is Bastille, waar je erg veel kleurrijke bars en populaire clubs vindt. Wil je graag feesten, zak dan als de avond valt eens af naar de wijk Ménilmontant, de place to be voor het jonge, trendy volkje. Le Marais, een andere gezellige uitgaansbuurt, is het uithangbord van de Parijse gay scene, maar ook niet-holebi’s zullen genieten van de vrolijke sfeer die er hangt.

Moulin Rouge

Wie heeft er nu nog nooit gehoord van de Moulin Rouge? De Moulin Rouge is het wereldberoemde cabaret waar je als toeschouwer getrakteerd wordt op wervelende shows met mooie, schaars geklede danseressen. De legendarische Moulin Rouge, die vlakbij de wijk Montmartre ligt. Let wel op, want een bezoekje aan de Moulin Rouge is niet voor iedere portefeuille weggelegd. Een ander bekend Parijs cabaret is Le Lido, gelegen op de Champs-Elysées.