Winkelen in Parijs

Parijs en shoppen? Een uitstekende combinatie! Parijs is namelijk een van de grote ‘winkelsteden’ van Europa. De populairste winkelbuurten liggen in het centrum.

Champs-Elysées

Wie winkelen en Parijs zegt, zal meteen aan de Champs-Elysées denken. De Champs-Elysées is hoogst waarschijnlijk een van de bekendste straten van Europa. Op de 1880 meter lange laan vind je alle soorten winkels, maar de luxueuze haute couture boetieks zullen het meest in het oog springen. Eens binnenspringen kan altijd, maar kopen alleen als je veel geld te spenderen hebt!

Galeries Lafayette

De bekendste winkel van Parijs is zonder twijfel het warenhuis Galeries Lafayette. Het is het oudste warenhuis van Parijs, gevestigd in een verbluffend gebouw aan de Boulevard Haussmann, een belangrijke winkelstraat in Parijs. Op dezelfde straat ligt nog een ander bekend warenhuis, Au Printemps.

Le  Marais

Ben je een beetje uitgekeken op de Champs-Elysées of houd je sowieso meer van knusse, originele boetieks en winkeltjes met allerlei snuisterijen? Trek dan zeker eens naar Le Marais.

Vlooienmarkt

Les Puces de Saint-Ouen, kortweg Les Puces, is de legendarische vlooienmarkt van Parijs, die al meer dan twee eeuwen bestaat. Deze markt, gelegen aan metrostation Porte du Clignancourt, is een van de grootste van Europa. Waar je ook naar op zoek bent, de kans is groot dat je het hier zult vinden.