Hotels in Parijs

Hotels vind je in Parijs met hopen. Je kunt er gaan voor de grote luxe, maar ook voor een eenvoudig hotelletje. Parijs is een toeristische topbestemming, de prijzen van de hotelkamers zijn er dus navenant. Maar dat betekent niet dat je er met een beperkt budget geen geschikte hotelkamer zou kunnen vinden!

Grote en kleine hotels in Parijs

In Parijs vind je zowel grote hotels van bekende ketens als kleine hotels. Hoeveel je er betaalt voor een hotelkamer, hangt natuurlijk af van de luxe die je je wilt veroorloven. Over het algemeen geldt dat je voor een kamer in het centrum van de stad meer neertelt dan voor een vergelijkbare kamer in een van de buitenwijken. Denk eraan dat Parijs met zijn metro’s en bussen uitstekende voorzieningen heeft voor het openbaar vervoer en dat je op iedere plek in de stad relatief gemakkelijk geraakt.

Hoog- en laagseizoen

Parijse hotels hanteren een hoog- en een laagseizoen. Deze kunnen lichtjes verschillen van hotel tot hotel, maar doorgaans komt het hoogseizoen overeen met de lente, de zomer en de vakantieperiodes. Boek je kamer dus al geruime tijd op voorhand, om te voorkomen dat je op het laatste nippertje nog lang naar een kamer moet zoeken.

Lees meer over: hotel , hotelkamer , hotels , hotels in parijs , parijs