Openbaar vervoer Parijs

Het openbaar vervoer in Parijs is in handen van vervoersmaatschappij Régie Autonome des Transports Parisiens. In de stad kun je gebruik maken van metro’s, bussen en treinen.

Metro Parijs

De metro is in Parijs verreweg het populairste vervoermiddel. Het is erg goedkoop en snel. Bij je bezoek aan Parijs is het dus een aanrader gebruik te maken van de metro. Er zijn in totaal 16 metrolijnen. Met de metro geraak je dus op nagenoeg ieder plaatsje in de stad. Een Parijs metrostation is herkenbaar aan de typische art-nouveauletters die het woord ‘metro’ vormen aan de ingang van ieder metrostation. Metro’s rijden vanaf 05.00 uur ’s morgens tot 00.30 uur of 01.30 (zaterdag) uur ’s morgens.

Bussen in Parijs

Het bussysteem van de stad is ook erg gebruiksvriendelijk. De meeste bussen rijden van maandag tot zaterdag tussen 06.30 uur en 00.30 uur. Daarna rijden er om het uur nachtbussen. Het lokale treinnetwerk heet RER. Deze lokale treinen zorgen voor vervoer naar bestemmingen buiten de stadsgrenzen.

Voor de metro’s, bussen en treinen kun je dezelfde tickets gebruiken. Als je van plan bent veel gebruik te maken van het openbaar vervoer, neem je best een dagticket, een week- of een maandpas. Voor een bepaald bedrag mag je dan onbeperkt reizen met het openbaar vervoer.