Bezienswaardigheden Praag

Praag heeft interessante bezienswaardigheden in overvloed. In de verschillende stadsdelen staan tal van interessante gebouwen, met de Praagse Burcht op kop natuurlijk!

Praagse Burcht

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Praag is zonder twijfel het stadsdeel van de Praagse Burcht. Dit paleizencomplex werd reeds in 880 aangelegd en is nog steeds een van de grootste ter wereld. De Sint-Vituskathedraal van de burcht zie je al van ver overal bovenuit steken. Een bezoek aan de paleizen en kerken van de Praagse Burcht is bij een bezoek aan Praag gewoon een must.

Oude Stad (Staré Mesto)

Het oude stadsgedeelte van Praag bestaat uit vier delen die pas in de 18de eeuw werden samengevoegd. In deze sfeervolle buurt vind je tal van middeleeuwse kerken, paleizen en andere gebouwen.

Joodse wijk

De Joodse Wijk of ‘Josevof’ was vroeger een ommuurd getto waarin de Joden verplicht moesten samenwonen. In 1850 werd het stadje als wijk bij de stad Praag gevoegd, maar het is nog steeds het centrum van het Joodse leven in Tsjechië. Een buurt met een boeiende geschiedenis, waarvan vooral de begraafplaats een echte trekpleister is voor toeristen.

Karelsbrug

Praag telt in totaal 15 bruggen, maar de Karelsbrug is zonder twijfel de bekendste en de mooiste. De prachtige beelden maken deze brug werkelijk uniek.

Bezienswaardigheden